Seis! Lue nämä 5 + 1 vinkkiä. Osta ihmepillereitä vasta sitten.

meditaatio

Kirjoittaja

Vieraileva kirjoittaja: Tuija Kauppinen

Oletpas sinä hyvinvoivannäköinen! Tällaisen kohteliaisuuden sain kuulla viime syksynä eräillä messuilla, joilla olimme esittelemässä tuotteitamme.

Onneksi! Olisihan se varsin ristiriitaista, jos olisin kommentoijan mielestä näyttänyt toinen jalka haudassa kävelevältä raadolta ja samalla markkinoinut tuotteita, jotka lähtökohtaisesti tekevät ihmiselle hyvää.

Erityisen iloinen olin siitä, että hän ei sanonut minun olevan hyvännäköinen, vaan hyvinVOIVANnäköinen. Siinä on vissi ero. Ihminen kun saattaa postata Instaan pirteitä pyllynpyörityskuvia, mutta olla sisältä ihmisraunio.

Jäin samalla pohtimaan, mistä oma hyvinvointini kumpuaa. Haluan jakaa omat oivallukseni sinulle. Hyvinvointiin kun ei ole ihmepilleriä. (Spoileri: lue ainakin viimeinen virke. Se suurin oivallus on siellä.)

Meditaatio

Teen joka aamu ennen töiden aloittamista 10 minuutin meditaatioharjoituksen. Joskus harjoitus kestää vain 5 minuuttia. Niinä päivinä, kun jätän harjoituksen tekemättä, sammuttelen tulipaloja.

Ruoka

Olen kasvispainotteinen sekasyöjä. Aiemmin kartoin rasvaa ja näytin kuivan kesän oravalta. Aloin laittaa rasvaa koneeseen ja lopetin mielenipahoittamisen, jos jokainen ateriani ei ole makro- ja mikroravinnejakaumaltaan täydellinen, luomua, alusta asti omin käsin tehtyä ja hartaudella pureksittua. Reissun päällä ollessa syön käytännössä mitä vain. Elämä on siten paljon helpompaa.

Liikunta

Liikun päivittäin niin kuin mieli tekee ja kroppa sanoo. Siinä missä liikunta oli ennen suorittamista, nykyisin tärkein motivaationi liikkua on pitää selkä kunnossa ja mieli virkeänä. Sen minkä olen hampaat irvessä suorittamalla särkenyt, on tolkullinen liikunta korjannut.

Uni

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämmäksi uni on elämässäni tullut. Olen äärimmäisen iltauninen ja aamuvirkku. Huomaan voivani parhaiten silloin, kun voin noudattaa itselleni sopivaa vuorokausirytmiä. Iltavalvominen tekee minusta kärttyisen ämmän.

Avantouinti

Pulahdan joka päivä avantoon, parhaana kaksi. Alun perin halusin karaista itseäni, jotta ei tarvitsisi olla koko ajan kitisemässä kylmästä. Nykyisin sen on ensisijaisesti stressinpoistokeino. Yritäpä murehtia avannossa. Ei onnistu.

talviuinti

Kuva: Kaija Hurskainen


Missä ihmissuhteet ja lisäravinteet?

Olen huomannut, että kun pidän itsestäni huolta ilman ehdottomuutta, olen myös parempi puoliso, työkaveri, ystävä ja ylipäätänsä ihminen. Kun voin itse hyvin, pystyn katsomaan maailmaa myös oman kuplan ulkopuolisesta vinkkelistä.

Toki otan joka päivä d-vitamiinia, magnesiumia, väinönputkea, nokkosta, ruusujuurta ja kuusenkerkkää tukemaan vastustuskykyä ja jaksamista. Jos luottaisin pelkästään niiden parantavaan voimaan, ilman että muutoin pitäisin itsestäni huolta, olisi sama heittää rahaa Kemijokeen.

En sano, että sinun pitäisi elää näin. Etsi sinä omat hyvinvoinnin lähteesi. Mutta älä hyvä ihminen odota, että on olemassa yhtä ihmepilleriä, joka tekee elämästäsi hyvää, jos hyvinvoinnin peruspilarit on persiillään.Saatat olla kiinnostunut myös

Vappuchurroja AW:n twistillä
Reseptit | Blogi

Vappuchurroja AW:n twistillä

Tämä resepti on jäänyt jostain syystä julkaisematta viime vappuna, mutta koska on niin rautainen meininki ja super hyvä idea, niin nyt sitten tänne blogiinki julkaisuun. Huomiona, että MUSTIKKA- JA PUOLUKKAJAUHEIDEN pakkaukset NÄYTTÄVÄT NYKYÄÄN ERILAISELTA 🤗 AW:n kokeileva keittiö valmisti tänä vappuna perinteisten munkkien sijaan trendikkäitä churroja. AW-twistillä tottakai! Ihan kommelluksiltakaan […]

Kansanparantajan perillinen Katja Misikangas
Blogi | Elämä Lapissa | Yrtit

Kansanparajantan perillisen uusi alku

Tervetuloa! Kiva kun olet löytänyt uuden blogini äärelle. Tästä postauksesta löydätkin esittelyvideon, jossa kerron hieman itsestäni ja siitä mikä on tämän blogin homman nimi. Tai no, ollakseen rehellisiä, niin blogi varmaankin muotoutuu uomiinsa vähitellen ja hieman itselläniki jännittää, mitä on tuleman.   Tekniset tiedot: Kerron kuitenkin hieman “teknisiä tietoja” itsestäni: […]

Biohacker Summit 2017 – arktisten sotureiden silmin
Blogi | Yrtit

Biohacker Summit 2017 – arktisten sotureiden silmin

Lokakuussa oltiin Tuijan kanssa Biohacker Summitissa Helsingissä. Sieltä sain kuvailtua hieman videonpätkää tunnelmista ja ja meidän osastolta. Kaikkein parastaviikonlopussa oli ehdottomasti ihmiset ja keskustelut, sekä super inspiroiva tapahtumailmapiiri. Opin paljon uutta koko biohakkerointi termistä ja kenties siitäkin vielä teen joku päivä jotain postausta, kun vaan itsekkin pääsen asian sisälle paremmin. […]

tiesitkö että ensitilaajan

etuihin kuuluu

ilmainen toimitus?

tiesitkö että ensitilaajan

etuihin kuuluu

ilmainen toimitus?