Nokkosen siemen – Aliarvostettu superfood

Nokkosen siemenessä on kaikki nokkosen erinomaiset ominaisuudet moninkertaisena. Niitä on käytetty kautta aikain moneen vaivaan, ja saattaisipa niistä olla iloa nykyihmisellekin esimerkiksi ariruokaan lisättynä luonnollisena palan painikkeena.

Nokkosen siemenet sisältävät runsaasti A- ja K1-vitamiinia sekä jodia. A-vitamiini säätelee imuunijärjestelmän normaalia toimintaa, K1-vitamiini pitää luuston kunnossa ja jodi pitää ihon normaalina, edistää kilpirauhasen normaalia toimintaa ja ylläpitää kognitiivisia toimintoja.

Nokkosen ominaisuuksista kannattaa lukea lisää esimerkiksi Toivo Rautavaaran erinomaisista kirjoista.

Kerää nokkosen siemenet talteen

Jos takapihaltasi löytyy nokkosia, siemenet on helppo kerätä talteen! Mikäli joudut etsimään näitä pisteliäitä ystäviämme hieman kauempaa, vältä kuitenkin tien varresta keräämistä, äläkä poimi nokkosia liian läheltä kompostia tai navettaa. Kun käsissä on hanskat ja laittaa päälle vielä pitkähihaisen puseron ja housut, niin poimiminen käy helposti.

Nokkosen siemen on valmis kerättäväksi, kun se on tummanvihreä. Nokkosen siemenet saa helpoiten talteen, kun leikkaa poikki koko varren ja laittaa sen kuivumaan ilmavaan, mutta kuivaan paikkaan esimerkiksi leivinpaperin päälle. Muutaman päivän kuluttua siemenet varisevat itsestään ja ne on helppo kerätä paperilta.

Voit kuivata nokkosen siemenet myös pitämällä niitä uunissa, leivinpaperilla suojattuna ja miedossa alle 40 asteen lämpötilassa noin muutaman tunnin ajan.

Säilytä kuivatut siemenet lasipurkissa tai paperipussissa kuivassa ja huoneenlämpöisessä paikassa.

NOKKOSEN SIEMENIÄ VOI HEITTÄÄ ruokaa kuin ruokaan

Nokkosen siemeniä kannattaa ripotella sinne sun tänne arkiruuan sekaan ja ne toimivat hyvin niin puuroissa, jogurteissa, keitoissa, salaateissa, munakkaissa kuin leivänkin päällä ja koristeena voileipäkakussa. Niitä voi laittaa jopa einesmaksalaatikon päälle ja sekin päivittyy aivan uudelle tasolle.

Nokkosen arvokkaat ravinteet säilyvät parhaiten kun et kuumenna siemeniä, vaan ripottelet ne ruokiin valmistuksen jälkeen.Siemeniä ei tarvitse erikseen liottaa, mutta halutessasi voit murskata niitä hieman kädellä tai morttelissa ennen käyttöä.

Nokkosen siemeniä on turvallista käyttää ja teelusikallinen päivässä on useimmille hyvä perusannos.

Nokkosen siemenet 15 g

(2 arvostelua)
16.80 

Pohjoisen proteiini- ja kuitupitoinen nokkosen siemen on täynnä elimistölle tärkeitä vitamiineja ja antioksidantteja.    

+
SKU: 410
Category:
Tags: , ,

Nokkosta sisältäviä tuotteita verkkokaupasta

tiesitkö että ensitilaajan

etuihin kuuluu

ilmainen toimitus?

tiesitkö että ensitilaajan

etuihin kuuluu

ilmainen toimitus?