Ruusujuuri - lisää suorituskykyä

Ruusujuuri – tietoa ja kokemuksia ruusujuuresta

Ruusujuuren (Rhodiola Rosea) kauniin nimen takana piilee taistelijayrtti, jolla on käyttöhistoriaa jo yli tuhat vuotta. Väinönputken tavoin ruusujuuri on Pohjolan alkuperäiskasvi, jonka vaikuttavat aineet kehittyvät voimakkaiksi arktisissa olosuhteissa.

Maailman meriä valloittaneille viikingeille ruusujuuri oli korvaamaton voimanlähde. Sittemmin mm. kosmonautit ovat käyttäneet sitä antamaan niin henkistä kuin fyysistä kestävyyttä äärimmäistä kestävyyttä vaativilla avaruuslennoilla. Ruusujuurta on tutkittu erityisesti Venäjällä 1960-luvulta alkaen.

Ruusujuuri onkin erinomainen arjen apu kiireen kanssa kamppailevalle nykykuluttajalle.

Käytämme SINNI-tuotteisiimme ruusujuuren juurta, joka on kasvin voimakkain osa.

Ruusujuuri kaunis tunturikasvi, joka ei näytä ruusulta.

Ruusujuuri

Ruusujuuren vaikutus ja hyödyt

Ruusujuurta kutsutaan Pohjolan ginsengiksi. Se on voimakas adaptogeeni eli auttaa elimistöä sopeutumaan muuttuviin olosuhteisiin ja auttaa sietämään niin henkistä kuin fyysistä rasitusta.

Ruusujuuren vaikutukset tulevat sen sisältämistä kemiallisista yhdisteistä, rosaviineista ja salidrosideista. Nämä vaikuttavat aineet ovat sitä tehokkaammat, mitä pohjoisemmassa kasvi on kasvanut.

Ruusujuuri tukee henkistä ja fyysistä suorituskykyä. Vaikutus riippuu paljon jokaisen henkilökohtaisesta lähtötilanteesta.

Ruusujuuri on erinomainen apu, jos teet työtä, joka vaatii keskittymistä, ajatuksen kirkkautta ja tarkkaavaisuutta eli henkistä suorituskykyä.

Liikkuvalle ihmiselle ruusujuuri on erinomainen lisä, sillä se tukee sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa.

Kokemuksia ruusujuuresta

Ruusujuuri tukee:

  • muistia
  • keskittymistä
  • tarkkaavaisuutta
  • henkistä suorituskykyä
  • verenkiertoelimistön toimintaa
  • fyysistä suorituskykyä

Ethän käytä ruusujuurta raskauden aikana, verenpainetaudin tai reuman akuutissa vaiheessa, allergiaoireiden aikana tai jos sinulla on todettu kilpirauhasen liikatoiminta.

Ruusujuuren annostus

Ruusujuuri on voimakas pohjoisen alkuperäiskasvi, jonka käytössä vähemmän on enemmän. Määrä riippuu paljon myös henkilökohtaisesta lähtötilanteesta. Useimmiten  parhaan avun ruusujuuresta saa, kun sitä käyttää kuuriluontoisesti esim 2-3 viikon kuureina, joiden välissä on viikon tauko.

Ruusujuuriuutteistamme SINNIä voit nauttia kaksi annosta päivässä. PUHTI hunaja-yrttishotin ruusujuuripitoisuus on pienempi, joten sitä voi nauttia useamman tarpeen mukaan. Sen tehoa voimistaa vielä lisää tuotteissamme käytetty Nokkonen.

Lapsille ruusujuuri sopii noin kolmesta vuodesta ylöspäin. Alle kouluikäiselle puolikas annos kerrallaan, koululaisille voi antaa jo täyden annoksen. PUHTI sopii lapsille vuodenikäisestä ylöspäin.

Tutustu kotimaiseen ruusujuurituotteeseen helposti ja edullisesti

Ruusujuuri on arktisten alueiden alkuperäiskasvi

Ruusujuuri, viljely vai villi?

Lisää henkistä ja fyysistä suorituskykyä

Ruusujuuren versot sopivat erinomaisesti vaikka salaattiin tai niitä voi napostella sellaisenaan. Kaikkein arvokkain osa kasvia on sen valtava juurakko, joka sisältää mm. salidrosideja ja rosavineja.

Ruusujuuri on voimakas adaptogeeni, joka lisää henkistä ja fyysistä suorituskykyä. Ruusujuuri on oiva lisä liikkuvan ihmisen ruokavalioon, sillä se lisää elimistön kykyä kestää rasitusta ja auttaa palautumaan.

Juuri kuin aivot

Kun ruusujuuren juuren halkaisee kahtia, se muistuttaa aivoja. Luonto vääntää meille näin rautalangasta, mitä hyötyä tästä arktisesta voimakasvista on ihmiselle: ruusujuuri tukee muistia ja auttaa keskittymään tärkeisiin työtehtäviin tai tenttiin.

Ruusujuurta on täysin turvallista käyttää, mutta sitä ei kuitenkaan kannata nauttia liikaa. Välillä on käytöstä on hyvä pitää taukoa, jotta yrtin kehoa ja mieltä voimistava teho säilyy.

Ruusujuuri ei sovi aivan kaikille

Muutamia rajoitteita ruusujuuren käyttöön kuitenkin on. Jätä ruusujuuren käyttö väliin, jos olet raskaana tai kärsit verenpainetaudin tai reuman akuutista vaiheesta. Älä myöskään käytä ruusujuurta, jos sinulla on kilpirauhasen liikatoimintaa tai olet herkkä saamaan sydämen rytmihäiriöitä. Taaperoille kasvi on liian voimakas, mutta kouluikäisille sitä voi jo hyvin antaa.

Pohjoista voimaa ruusujuuresta

Luonnossa ruusujuuri kasvaa Suomessa aivan pohjoisen Lapin tuntureilla. Se suorastaan rakastaa pohjolan karuja kasvuolosuhteita. Koska villiä ruusujuurta kasvaa niin harvassa, lappilaiset viljelijät kasvattavat sitä pelloillaan.

Kesällä, kun aurinko paistaa Lapissa yötä päivää, ruusujuuri ei saa kasvulleen hetkenkään lepoa. Keskiyön aurinko tekeekin ruusujuuresta poikkeuksellisen vahvan ja ravinteikkaan. Ruusujuuren vaikuttavien aineiden pitoisuudet ovat kaikkein voimakkaimmat pohjoisessa kasvaneessa ruusujuuressa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ruusujuuren vaikuttavien aineiden pitoisuudet laskevat merkittävästi jo Etelä-Suomessa. Kiinasta Suomeen tuodun ruusujuuren puhtautta ja vahvuutta voi vain arvailla.

Lappi on lisäksi kasvuympäristönä erittäin puhdas, tutkitusti Euroopan puhtain kolkka. Lopputulos on aitoa suomalaista superfoodia!

Arctic Warriorsin SINNI-tuotteet sisältävät lappilaisten pienviljelijöiden kasvattamaa ruusujuurta.

Ruusujuuren viljely

Ruusujuurta voi myös viljellä. Kasvi on monivuotinen eli se sinnittelee talven yli. Sen kasvaminen siemenestä korjuukuntoon kestää noin 5 vuotta, jolloin sen juuri on valtavankokoinen aivoilta näyttävä möykky. Ruusujuuri on arktisten alueiden erikoiskasvi, joten mitä pohjoisempana sen viljely tapahtuu, sen parempi on tulos.

Monilla saattaa kasvaa ruusujuurelta näyttävää kasvia pihoillaan. Se on yleensä koristeruusujuuri eli sen koristekasviksi jalostettu versio ilman suurempia lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Villi ruusujuuri

Ruusujuuri kasvaa yleensä tunturiylängöillä kosteilla paikoilla, kuten purojen varsilla. Sen lähettyviltä saatat löytää myös väinönputken, joka on  toinen arktinen kasvisoturi. Myös rakkakivikkojen reunat saattavat olla hyviä paikkoja löytää ruusujuurta. Varsinkin Norjassa ja Kuolan niemimaalla löydät sitä myös merenrannoilta, usein mereen laskevan puron suulta.

Ruusujuuri (ei siis ruusunjuuri) ei ole sukua ruusulle, mutta se saa nimensä siitä, että sen juuri tuoksuu voimakkaasti ruusuisulle.

Ruusujuuren käyttö

Ole varovainen mikäli maistat ruusujuuren juurta ensimmäistä kertaa, sillä sitä on helppo ottaa liikaa. Hyvä annos juurella on maksimissaan pikkusormen kynnen kokoinen pala. Juuri kannattaa pestä ennen käyttöä raikkaalla vedellä huolellisesti.

Ruusujuuren voi kotioloissa kuivattaa ja nauttia sitä sellaisenaan tai tehdä siitä erilaisia uutteita ja tinktuuroita tai käyttää sitä teessä. Myös pakastamainen säilyttää ruusujuuren ominaisuudet melko hyvin.

Myös ruusujuuren versot (nuoremmat lehdet) voi syödä. Napsia vaikka suuhun ihan sellaisenaan. Niistä saa upean lisän myös villiyrttisalaattiin. Ruusujuuren lehdet ja varret eivät sisällä yhtä paljon terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia, joten niitä voi laittaa salaattiin hieman enemmänkin. (noin kourallinen)

Ruusujuuren uuttaminen

Ruusujuuresta voi tehdä alkoholi- tai kasvisglyseroliuutteen. Ekstraktio eli uuttaminen menetelmä, jossa ruusujuuren tehoaineet erotetaan liuoksesta.

Lue raportti!

Saat selville, mitä valmistajat jättävät yleensä kertomatta.

[vc_facebook]

[vc_tweetmeme share_via=”arcticwarriors” share_hashtag=”#arcticwarriors”]

[vc_pinterest]

Ituhippeilyä podcast

Uusi tutkimus: Kuusenkerkissä on rutkasti C-vitamiinia

  • kuusenkerkässä on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja
  • pakastekuivaus säilyttää parhaiten kuusenkerkän ravinteet
  • kuusenkerkissä tai siitä valmistetussa jauheessa ei ole raskasmetalli- tai torjunta-ainejäämiä ja mikrobiologinen laatu on erinomainen
  • 99 % kuusenkerkistä jää keräämättä

Lue myös toisesta arktisesta superkasvista väinönputkesta!

Tutkimuksia ruusujuuresta

Ruusujuuren viljely

Mistä tunnistat ruusujuuren?

Ruusujuuren tunnistaa nahkeista “pisaran” muotoisista lehdistä ja kukinta-aikaan keltaisesta kukinnosta. Loppukesällä ja syksyllä ruusujuuren kukat ja myös lehdet saavat ruskan värit. Ruusujuuri kasvaa yleensä tunturialueilla rakkakivikkojen vieressä kosteilla alueilla. Pohjois-Norjasta sitä saattaa löytyy aivan meren rannalta.

Tuotteemme, jotka sisältävät suomalaista ruusujuurta

ET IKINÄ USKO
MITÄ ON LUVASSA!
Tilaa uutiskirjeemme niin pääset erittäin salaiselle tarjoussivulle, mistä voit ostaa pikkurahalla tuotteitamme testiin tai ison annoksen superkäyttäjälle.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER OUR NEWSLETTER
AND GET ACCESS
TO A SECRET DISCOUNT PAGE
We know that you like it!
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA PODCASTEISTAMME
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Ituhihihlulit ilman hörhöilyä -podcast
OSALLISTU ARVONTAAN
TILAAMALLA UUTISKIRJEEMME
Arvomme joka kuukausi uusien tilaajien kesken 74€ arvoisen tuotepaketin. Saat mujeva tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA ARTIKKELEISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään blogijuttua vaan tilaa ne sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
HALUAISITKO MUISTAA ÄITIÄSI?
Näillä opeilla onnistut!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
TÄYDELLINEN KERKKÄOPAS SAATAVILLA