Auringon säteet valaisee lumihankia jo täällä pohjoisessakin. Talven kaamos alkaa taittumaan kevääksi ja mieli halajaa kaikkea uutta ja virkistävää. Meilläkin on omassa perhepiirissä jos minkälaista pientä juhlan aihetta kevään aikana. Sen takia teinkin ihanan testikakun kevään juhlia ajatellen. Tässäpä olisi myös teille ihastuttava resepti pirtsakkaan keväiseen “kerkkäjuustokakkuun”! Huom: kerkkäjuustokakku on hipsuissa sen takia, että tämä juustokakku tehdään ilman minkäänlaista juustoa 😂
Valkosuklaa- kerkkä- juustokakku
Pohja
- 175 g digestivekeksejä
- ½ dl margariinia tai voita
- 1 rkl vaahterasiirappia tai kuusenkerkkäsiirappia
- ripaus suolaa
“Juustokerros”
- 4 liivatelehteä
- 200 g valkosuklaata
- 4 dl kuohukermaa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa (ei pehmeää)
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ tl limettimehua
- 2½ rkl kuusenkerkkäjauhetta (Arctic Warriors)
- 1 tl limetinkuorta hienoksi raastettuna
Koristeeksi
- Kuusenkerkkäjauhetta (Arctic Warriors) ja kuusenkerkkiä pakkasesta tai suoraan puusta, jos on kerkkäaika
Pohja: Murskaa keksit ihan hienoksi jauheeksi esimerkiksi isossa minikrippi pussissa. Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele tiiviiksi pohjaksi irtoreunavuokaan ja laita pohja kovettumaan jääkaappiin. Huom! vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakku olisi henpompi irroittaa vuoasta.
“Juustokerros”: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Raasta limetinkuori. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita yhteen vatkattu kerma, maitorahka, valkosuklaa, sokerit, limetinkuori ja kuusenkerkkäjauhe. Kuumenna limetinmehu kuumaksi ja sulata puristellut liivatelehdet siihen. Lisää ohuena norona juustomassaan.
Kaada massa vuokaan ja laita jähmettymään mieluiten yön yli. Koristele seuraavana päivä kuusenkerkkäjauheella ja tuoreilla kerkillä tai yrteillä.
Ihanan kerkkäisiä kakkuhetkiä kevääseen 🥰