Pirtsakkaan keväinen ”kerkkäjuustokakku”

Kirjoittaja

,

Auringon säteet valaisee lumihankia jo täällä pohjoisessakin. Talven kaamos alkaa taittumaan kevääksi ja mieli halajaa kaikkea uutta ja virkistävää. Meilläkin on omassa perhepiirissä jos minkälaista pientä juhlan aihetta kevään aikana. Sen takia teinkin ihanan testikakun kevään juhlia ajatellen. Tässäpä olisi myös teille ihastuttava resepti pirtsakkaan keväiseen ”kerkkäjuustokakkuun”! Huom: kerkkäjuustokakku on hipsuissa sen takia, että tämä juustokakku tehdään ilman minkäänlaista juustoa 😂

Valkosuklaa- kerkkä- juustokakku

Pohja

  • 175 g digestivekeksejä
  • ½ dl margariinia tai voita
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai kuusenkerkkäsiirappia
  • ripaus suolaa

”Juustokerros”

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g valkosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa (ei pehmeää)
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ tl limettimehua
  • 2½ rkl kuusenkerkkäjauhetta (Arctic Warriors)
  • 1 tl limetinkuorta hienoksi raastettuna

Koristeeksi

  • Kuusenkerkkäjauhetta (Arctic Warriors) ja kuusenkerkkiä pakkasesta tai suoraan puusta, jos on kerkkäaika

Pohja: Murskaa keksit ihan hienoksi jauheeksi esimerkiksi isossa minikrippi pussissa. Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Painele tiiviiksi pohjaksi irtoreunavuokaan ja laita pohja kovettumaan jääkaappiin. Huom! vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakku olisi henpompi irroittaa vuoasta.

”Juustokerros”: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Raasta limetinkuori. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita yhteen vatkattu kerma, maitorahka, valkosuklaa, sokerit, limetinkuori ja kuusenkerkkäjauhe. Kuumenna limetinmehu kuumaksi ja sulata puristellut liivatelehdet siihen. Lisää ohuena norona juustomassaan.

Kaada massa vuokaan ja laita jähmettymään mieluiten yön yli. Koristele seuraavana päivä kuusenkerkkäjauheella ja tuoreilla kerkillä tai yrteillä.

Ihanan kerkkäisiä kakkuhetkiä kevääseen 🥰

Saatat olla kiinnostunut
Viisi ihanaa naista, jotka ovat inspiroineet elämääni
Katja Misikangas ja Marja-Leena Merkkiniemi

Olen elämäni aikana kohdannut monia mahtavia ja vahvoja naisia, joille olen todella kiitollinen, että he ovat antaneet minulle tavalla tai Read more

Vapun roilokkaimmat munkit!

Vappu tulee ja sitä myötä munkit ja simakin! Me täällä AW:n tiimissä saadaan aina välillä uusia ideoita ja niin kävi Read more

Vappuchurroja AW:n twistillä

Tämä resepti on jäänyt jostain syystä julkaisematta viime vappuna, mutta koska on niin rautainen meininki ja super hyvä idea, niin Read more

Uudet tuotteet alennus bundlessa!

Kuten moni on jo huomannut, meille on tullut kaksi uutta tuotetta: Nokkonen & siniset marjat sekä Nokkonen & punaiset marjat. Read more

Tiktok live 31.10 torstaina klo 13:00

Moni onkin jo löytänyt meidät myös Tiktokin puolelta. Jos et vielä seuraa meitä siellä, niin kipin kapin ottaan meidän tili Read more

Superhelppo yrttilevike – Katjan keittiökikat osa 3
Siankärsämö

Villiyrttilevike siankärsämöstä, ruohosipulista ja kuusenkerkkäjauheesta. Fiilistelin kesän viimeisimpiä auringonsäteitä ja valmistin vegeyrttilevitteen. Todella helppo resepti, mihin voit vielä lisätä ripauksen Read more



Saatat olla kiinnostunut myös

Ruusujuuri talvehtiminen
Blogi | Yrtit

Mitä kuuluu Lapin kasveille ja yrteille talven jälkeen? osa 1/2

Lämmin keli on sulatellut myös lapissa lumia ja vähitellen kasvit alkaa meilläkin heräileen. Mitäs kuuluu Arctic Warriorsin tilan väiskeille ja ruusujuurille. Niin ja nukkuukohan kanat talviunta? Katso Kansanparantajan perillisen uusin video alta. Kommentoi alle mistä haluaisit jatkossa nähdä videoita! Katso myös kevätsarjan toinen osa.  Tilaa lisää yrttivinkkejä ja tämän […]

Biohacker Summit 2017 – arktisten sotureiden silmin
Blogi | Yrtit

Biohacker Summit 2017 – arktisten sotureiden silmin

Lokakuussa oltiin Tuijan kanssa Biohacker Summitissa Helsingissä. Sieltä sain kuvailtua hieman videonpätkää tunnelmista ja ja meidän osastolta. Kaikkein parastaviikonlopussa oli ehdottomasti ihmiset ja keskustelut, sekä super inspiroiva tapahtumailmapiiri. Opin paljon uutta koko biohakkerointi termistä ja kenties siitäkin vielä teen joku päivä jotain postausta, kun vaan itsekkin pääsen asian sisälle paremmin. […]

Joulun mausteinen kerkkälatte
Blogi | Reseptit | Yrtit

Joulun mausteinen kerkkälatte

Mie rakastan joulumausteiden makua! Itse asiassa käytän todella paljon kanelia ja kaardemummaa ihan läpi vuoden. Toinen kestosuosikki on kerkkälatte ja mikäs onkaan parempaa, kun yhdistää ihanat joulun mausteet ja tämä herkkujuoma yhteen. Alla on video, josta opit surauttaan herkullisen maustekerkkälaten käden käänteessä. Tässäpä oiva juoma joulun pyhille. ps. en videolla […]

Tiesitkö että ensitilaajan etuihin kuuluu ilmainen toimitus?

Ostoskori0
There are no products in the cart!