Maitohorsman kukkako syötävää? Lempiyrtit osa 1.

Kirjoittaja

,

Kaikki aina höösää hullun lailla alkukesästä villiyrttien parissa. Monella kuitenkin into lopahtaa kesän mittaan tai versojen lisäksi ei oikein tiedä, mitä voisi käyttää. Mie aattelin tekasta pikku sarjan videoita, missä esittelen omia lemppari kasveja, joita keräilen aina talven varalle. Ja tietty myös kesälläki käyttöön.

Ensimmäisenä esittelen maitohorsman kukan, joka on enemmänki “hemmotteluun ja visuaalisuuteen” kuin ehkä terveysvaikutteinen.

Lupasin videolla kirjoittaa tänne reseptin horsmankukkamehuun, joten tässäpäs tämä olisi:

 

Vaaleanpunainen horsmamehu

5 litraa kiehuvaa vettä

noin 4 litraa horsmankukkia

500g luomu ruokosokeria

25g sitruunahappoa (ei pakollinen)

 

Kaada kiehuva vesi kukkien päälle. Lisää sitruuna happo, jos haluat juomaan hieman pirteyttä tai haluat sen säilyvän paremmin. Jos käytät juoman nopeasti, niin vähempikin sitruunahappo voi riittää.

Peitä astia kannella ja anna uuttua noin 12 tuntia. Astiana kannattaa käyttää teräs kattilaa tai lasiastiaa. Muovista saattaa liueta kiehuvan veden takia ei toivottuja asioita juomaan 😉 Jos käytät lasia, niin lämmitä lämpösellä vedellä asia ennen kuuman veden kaatamista. Muutoin lasiastia saattaa haljeta.

Siivilöi kukat pois harsokankaan tai tiheän siivilän avulla. Lisää sokeri ja anna liueta juomaan.

Juomaa voi “laimentaa” esimerkiksi kuplavedellä, jos haluat miedompaa juomaa. Sitä voi myös pakastaa ja siitä saakin mahtavia boolisekoituksia värineen ja makuineen. Pikku vinkkinä boolin valmistajille, että kannattaa pakastaa jääpalojen sekaan horsman kukkia, niin saat kauniin boolimaljan.

Tilaa lisää yrttivinkkejä ja tämän blogin jutut suoraan sähköpostiisi


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Liity uutiskirjeen tilaajaksi SAAT -10% ALENNUSKOODIN!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.