Kaikki aina höösää hullun lailla alkukesästä villiyrttien parissa. Monella kuitenkin into lopahtaa kesän mittaan tai versojen lisäksi ei oikein tiedä, mitä voisi käyttää. Mie aattelin tekasta pikku sarjan videoita, missä esittelen omia lemppari kasveja, joita keräilen aina talven varalle. Ja tietty myös kesälläki käyttöön.
Ensimmäisenä esittelen maitohorsman kukan, joka on enemmänki “hemmotteluun ja visuaalisuuteen” kuin ehkä terveysvaikutteinen.
Lupasin videolla kirjoittaa tänne reseptin horsmankukkamehuun, joten tässäpäs tämä olisi:
Vaaleanpunainen horsmamehu
5 litraa kiehuvaa vettä
noin 4 litraa horsmankukkia
500g luomu ruokosokeria
25g sitruunahappoa (ei pakollinen)
Kaada kiehuva vesi kukkien päälle. Lisää sitruuna happo, jos haluat juomaan hieman pirteyttä tai haluat sen säilyvän paremmin. Jos käytät juoman nopeasti, niin vähempikin sitruunahappo voi riittää.
Peitä astia kannella ja anna uuttua noin 12 tuntia. Astiana kannattaa käyttää teräs kattilaa tai lasiastiaa. Muovista saattaa liueta kiehuvan veden takia ei toivottuja asioita juomaan 😉 Jos käytät lasia, niin lämmitä lämpösellä vedellä asia ennen kuuman veden kaatamista. Muutoin lasiastia saattaa haljeta.
Siivilöi kukat pois harsokankaan tai tiheän siivilän avulla. Lisää sokeri ja anna liueta juomaan.
Juomaa voi “laimentaa” esimerkiksi kuplavedellä, jos haluat miedompaa juomaa. Sitä voi myös pakastaa ja siitä saakin mahtavia boolisekoituksia värineen ja makuineen. Pikku vinkkinä boolin valmistajille, että kannattaa pakastaa jääpalojen sekaan horsman kukkia, niin saat kauniin boolimaljan.
Villiyrttilevike siankärsämöstä, ruohosipulista ja kuusenkerkkäjauheesta. Fiilistelin kesän viimeisimpiä auringonsäteitä ja valmistin vegeyrttilevitteen. Todella helppo resepti, mihin voit vielä lisätä ripauksen Read more
Vappu tulee ja sitä myötä munkit ja simakin! Me täällä AW:n tiimissä saadaan aina välillä uusia ideoita ja niin kävi myös näin vapun alla, kun alettiin simaa ja munkkeja valmistamaan. Mietittiin, että “hmmm… saisikohan perinteisiin resepteihin tuotua jotain uutta ja mielenkiintoista?” ja koska olen itse edelleenkin kuusenkerkän suuri ystävä, ihmettelinkin, […]
Postitonttukin tarvitsee välillä taukoja ja mikäs sen ihanampaa, kuin kupillinen kuumaa kerkkälattea! Kerron videolla miten valmistaa tämä trendijuoma ja mitä vaikutuksia kerkällä on. Huomioithan, että jos haluat säilyttää hunajan ja kerkän vaikuttavat aineet parhaiten, niin lisää ne vasta jäähtyneeseen noin 40 astetta tai alle olevaan maitoon. Voit lukea kerkkälatten reseptin […]
“Kesä on ihmisen parasta aikaa” sanotaan. No niinhän se ehdottomasti on, mutta luonnontuotealan yrittäjillä se on myös kiireisintä aikaa vuodesta. Yhtä aikaa, kun perheen muiden jäsenten kanssa tulisi lomailla ja nauttia kesästä, niin kasvit eivät jää odottamaan, vaan satoa on kerättävä silloin, kuin niiden aika on kypsä. Sen takia meillä […]
Outlet tuote! Pakkauksessa voi olla virheitä tai parasta ennen päivämäärä voi olla lähellä.
Makua puuroon, jogurttiin, smoothieen tai leivontaan. Lapin puhdas luonto, pitkät valoisat kesäpäivät ja viileät kasvuolosuhteet vaikuttavat marjojen sisältämien ravinteiden määrään.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Asetukset
Tekninen tallennus tai pääsy on tarpeen laillisessa tarkoituksessa sellaisten asetusten tallentamiseen, joita tilaaja tai käyttäjä ei ole pyytänyt.
Tilastot
Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan tilastollisiin tarkoituksiin.Tekninen tallennus tai pääsy, jota käytetään yksinomaan anonyymeihin tilastollisiin tarkoituksiin. Ilman haastetta, Internet-palveluntarjoajasi vapaaehtoista suostumusta tai kolmannen osapuolen lisätietueita pelkästään tähän tarkoitukseen tallennettuja tai haettuja tietoja ei yleensä voida käyttää tunnistamaan sinua.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.