Maitohorsman kukkako syötävää? Lempiyrtit osa 1.

Kirjoittaja

,

Kaikki aina höösää hullun lailla alkukesästä villiyrttien parissa. Monella kuitenkin into lopahtaa kesän mittaan tai versojen lisäksi ei oikein tiedä, mitä voisi käyttää. Mie aattelin tekasta pikku sarjan videoita, missä esittelen omia lemppari kasveja, joita keräilen aina talven varalle. Ja tietty myös kesälläki käyttöön.

Ensimmäisenä esittelen maitohorsman kukan, joka on enemmänki “hemmotteluun ja visuaalisuuteen” kuin ehkä terveysvaikutteinen.

Lupasin videolla kirjoittaa tänne reseptin horsmankukkamehuun, joten tässäpäs tämä olisi:

 

Vaaleanpunainen horsmamehu

5 litraa kiehuvaa vettä

noin 4 litraa horsmankukkia

500g luomu ruokosokeria

25g sitruunahappoa (ei pakollinen)

 

Kaada kiehuva vesi kukkien päälle. Lisää sitruuna happo, jos haluat juomaan hieman pirteyttä tai haluat sen säilyvän paremmin. Jos käytät juoman nopeasti, niin vähempikin sitruunahappo voi riittää.

Peitä astia kannella ja anna uuttua noin 12 tuntia. Astiana kannattaa käyttää teräs kattilaa tai lasiastiaa. Muovista saattaa liueta kiehuvan veden takia ei toivottuja asioita juomaan 😉 Jos käytät lasia, niin lämmitä lämpösellä vedellä asia ennen kuuman veden kaatamista. Muutoin lasiastia saattaa haljeta.

Siivilöi kukat pois harsokankaan tai tiheän siivilän avulla. Lisää sokeri ja anna liueta juomaan.

Juomaa voi “laimentaa” esimerkiksi kuplavedellä, jos haluat miedompaa juomaa. Sitä voi myös pakastaa ja siitä saakin mahtavia boolisekoituksia värineen ja makuineen. Pikku vinkkinä boolin valmistajille, että kannattaa pakastaa jääpalojen sekaan horsman kukkia, niin saat kauniin boolimaljan.

Tilaa lisää yrttivinkkejä ja tämän blogin jutut suoraan sähköpostiisi

Saatat olla kiinnostunut
Viisi ihanaa naista, jotka ovat inspiroineet elämääni
Katja Misikangas ja Marja-Leena Merkkiniemi

Olen elämäni aikana kohdannut monia mahtavia ja vahvoja naisia, joille olen todella kiitollinen, että he ovat antaneet minulle tavalla tai Read more

Vapun roilokkaimmat munkit!

Vappu tulee ja sitä myötä munkit ja simakin! Me täällä AW:n tiimissä saadaan aina välillä uusia ideoita ja niin kävi Read more

Vappuchurroja AW:n twistillä

Tämä resepti on jäänyt jostain syystä julkaisematta viime vappuna, mutta koska on niin rautainen meininki ja super hyvä idea, niin Read more

Uudet tuotteet alennus bundlessa!

Kuten moni on jo huomannut, meille on tullut kaksi uutta tuotetta: Nokkonen & siniset marjat sekä Nokkonen & punaiset marjat. Read more

Tiktok live 31.10 torstaina klo 13:00

Moni onkin jo löytänyt meidät myös Tiktokin puolelta. Jos et vielä seuraa meitä siellä, niin kipin kapin ottaan meidän tili Read more

Superhelppo yrttilevike – Katjan keittiökikat osa 3
Siankärsämö

Villiyrttilevike siankärsämöstä, ruohosipulista ja kuusenkerkkäjauheesta. Fiilistelin kesän viimeisimpiä auringonsäteitä ja valmistin vegeyrttilevitteen. Todella helppo resepti, mihin voit vielä lisätä ripauksen Read more



Saatat olla kiinnostunut myös

Katjan keittiökikat- Kuinka pimppaan teeni
Blogi | Reseptit | Yrtit

Katjan keittiökikat- Kuinka pimppaan teeni

Nyt on vuorossa uutta jaksoa Katjan keittiökikat sarjassa. Vielä pysytellään ystäväiset erittäin yksinkertaisella tasolla, johon onnettominkin keittiön rähmäkäsi (kuten minä) kykenee. Siispä katsohan video ja opi miten saat buustattua, elikkä pimpattua teesi SUPER teeksi. Ja hoksasitko, että samalla lailla voit pimpata vaikka juomapullosi veden. Sopii siis samalla lailla kylmiinki juomiin. […]

Katja Misikangas, kansanparantajan perillinen
Blogi | Elämä Lapissa | Yrtit

Kansanparantajan perillinen -blogi

Tuotepäällikkömme Katja Misikangas on imenyt yrttitietouden äidinmaidosta. Hän kuuluu kuuluisaan yrttisukuun, jossa yrttejä on käytetty satojen vuosien ajan. Blogissa Katja kertoo Lapin yrteistä ja elämästä pienessä lappilaisessa kylässä Narkauksessa. Tilaa blogin jutut suoraan sähköpostiisi Katja on tuotepäällikkömme ja yrityksemme perustaja, mutta tässä blogissa kerrotut asiat edustavat hänen omaan henkilökohtaista näkemystään. […]

Vappuchurroja AW:n twistillä
Reseptit | Blogi

Vappuchurroja AW:n twistillä

Tämä resepti on jäänyt jostain syystä julkaisematta viime vappuna, mutta koska on niin rautainen meininki ja super hyvä idea, niin nyt sitten tänne blogiinki julkaisuun. Huomiona, että MUSTIKKA- JA PUOLUKKAJAUHEIDEN pakkaukset NÄYTTÄVÄT NYKYÄÄN ERILAISELTA 🤗 AW:n kokeileva keittiö valmisti tänä vappuna perinteisten munkkien sijaan trendikkäitä churroja. AW-twistillä tottakai! Ihan kommelluksiltakaan […]

Tiesitkö että ensitilaajan etuihin kuuluu ilmainen toimitus?