Kotimainen hunaja – Hunaja aidoimmillaan

Hunaja

Kullankeltainen kotimainen hunaja on huikea luonnon aarre. Nykyään se tunnetaan useimmiten yskän ja kurkkukivun lievittäjänä, mutta sitä käytetään edelleen yleisesti myös sairaaloissa anti-inflammatorisena, antioksidanttisena ja antibakteerisena aineena. Hunaja sisältää muun muassa glukoosioksidaasia, joka tuottaa veden tai syljen kanssa reagoidessaan antibakteerista vetyperoksidia. Tämä tekee hunajasta tehokkaan antimikrobisen aineen, joka auttaa tappamaan bakteereita ja sieniä. Hunajan kosmetiikassakin tunnettu kosteuttava vaikutus puolestaan edistää haavojen paranemista. Yleisesti hunajan uskotaan tukevan immuunijärjestelmää ja jotkut kokevat saavansa siitä apua myös närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Hunaja on sataprosenttinen luonnontuote, jossa on luontaisten sokerien lisäksi tärkeitä entsyymejä, vitamiineja ja hivenaineita. Se on luontaisesti makeaa ja nostaa verensokeria tasaisemmin kuin valkoinen sokeri. Lisäksi se on hellä vatsalle.

Hunajatuotteissamme käytetyn hunajan saamme kotimaisilta hunajantuottajilta käsittelemättömänä ja ilman täyteaineita. Tällaisesta kuumentamattomasta ja suodattamattomasta hunajasta käytetään usein nimitystä “raakahunaja”, mutta hunajan kauppanimiä määrittävä asetus ei kuitenkaan tunne sellaista termiä, joten sitä ei tulisi esimerkiksi Suomen Mehiläishoitajain Liiton mukaan sen epämääräisyyden vuoksi käyttää. “Raakahunaja” on kasvattanut terminä suosiotaan, koska jotkin ihmiset kokevat saavansa herkistymisoireita esimerkiksi juoksevista ulkomailta tuoduista hunajatuotteista, mutta kokeneet toisaalta kotimaiset ja käsittelemättömät vaihtoehdot näiltä osin itselleen sopivammiksi. Syitä eroihin voi hakea esimerkiksi hunajan tuotantoalueiden toisistaan poikkeavista kasvilajeista, mutta myös tuotteiden käsittelytavoista ja hunajaan päätyvistä täyte- ja lisäaineista.

Käyttämämme hunaja on kuitenkin hunajaa aidoimmilla ja se tarkoittaa myös sitä, että siinä missä kaikki sen hyvät ominaisuudet ovat tallella, sen koostumus voi myös ajan saatossa kiteytyä, eli kovettua pakkaukseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuote olisi pilalla. Voit pehmentää tuotteen lämmittämällä sitä hellästi.

Hunajaa ei suositella alle yksivuotiaille lapsille.

Liity uutiskirjeen tilaajaksi SAAT -10% ALENNUSKOODIN!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.