Viljelijät

Viljelijät

Saamme raaka-aineet tuotteisiimme metsästä keräyksen lisäksi omalta lappilaiselta pienviljelijäverkostolta, jotka kasvattavat kasvit ammattitaidolla ja perinteitä kunnioittaen. Erikoiskasvien viljely tuo pienviljelijöille lisätoimeentuloa, joillekin jopa täysin uuden elinkeinon perinteisen maatalouden rinnalle. Viljelijäverkostoomme kuuluu tällä hetkellä yhdeksän pienviljelijää ympäri Lappia.

Meille on tärkeää, että Lappi pysyy elävänä ja elinvoimaisena. Ostamalla tuotteitamme olet osaltasi tukemassa viljelijöidemme työtä. Tuotteillamme on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki.

Kivijärven tila, Kemijärvi

Kivijärven tila, Kemijärvi

Väinönputki, ruusujuuri

Tarjan ja Sampon Kiviojan tila sijaitsee Kemijärven Isollakylällä. Pariskunta teki sukupolvenvaihdoksen Sampon vanhalla kotitilalla vuonna 2004. Tilan töissä mukana puuhailee myös parin tomerat kaksostytöt. Kiviojan tilalla kasvatetaan ruusujuurta ja väinönputkea. Viljelyalaa laajennetaan ja lisää peltotilaa muokataan jatkuvasti lisää. Tarja on valmistunut Itä-Lapin ammattiopiston Luonnonvaratuottajalinjalta ja hallitsee niin kasvien viljelyn kuin niiden käsittelyn. Tarja kuuluu Kemijärven Aapa Lapin osuuskuntaan.

Peltosaaren tila, Kemijärvi

Peltosaaren tila, Kemijärvi

Väinönputki, nokkonen

Peltosaaren tila sijaitsee Kemijärven Luusuassa kauniissa Reinikansaaressa. Tila on Timon vanha sukutila, jota he ovat kunnostaneet viljelytarkoitukseen jo jonkin aikaa. Peltosaaren tila Kemijärvellä Viljelyssä on erikoiskasveja ja eri marjalajeja mansikasta aina tyrniin saakka. Timo ja Teija ovat ennakkoluulottomia kokeilijoita, joten erikoisemmatkin lajikkeet saavat mahdollisuuden tällä tilalla. Eipä siis ihme, että arvokkaat Lapin lajikkeet ovat saaneet pariskunnan mielenkiinnon heräämään. Peltosaaren tila Kemijärvellä Peltosaaren tilalla kasvaa sotureiden väinönputki ja nokkonen. Kumpaakin viljelmää on tarkoitus laajentaa isosti tämän ja seuraavien kesien aikana. Vanhasta hirsirunkoisesta aitasta on tarkoitus kunnostaa käsittelytilat, jotta raaka-aineiden jatkojalostaminen olisi tulevaisuudessa mahdollista.

Merkkiniemen tila, Narkaus

Merkkiniemen tila, Narkaus

Väinönputki, ruusujuuri, nokkonen, pohjoinen maariantuoksuheinä, testausvaiheessa olevat yrtit

Narkauksen tila on emotilamme, jossa sijaitsevat valmistus- ja esikäsittelytilamme. Lisäksi tilalla on laajahkoa viljelytoimintaa. Tilan vakituisena asukkaana ja puutarhatonttuna häärää Katjan äiti Marja-Leena, joka on oikea yrttiosaamisen raskaansarjan mestari. Marja-Leenan motto onkin ”jos elämäsi on onnetonta, ala puutarhuriksi”. Narkauksen tila on Marja-Leenan lapsuuden kotipaikka, jossa on aina viljelty ainoastaan luonnonmukaisin keinoin.

Lue raportti!

Saat selville, mitä valmistajat jättävät yleensä kertomatta.

ET IKINÄ USKO
MITÄ ON LUVASSA!
Tilaa uutiskirjeemme niin pääset erittäin salaiselle tarjoussivulle, mistä voit ostaa pikkurahalla tuotteitamme testiin tai ison annoksen superkäyttäjälle.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER OUR NEWSLETTER
AND GET ACCESS
TO A SECRET DISCOUNT PAGE
We know that you like it!
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA PODCASTEISTAMME
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Ituhihihlulit ilman hörhöilyä -podcast
OSALLISTU ARVONTAAN
TILAAMALLA UUTISKIRJEEMME
Arvomme joka kuukausi uusien tilaajien kesken 74€ arvoisen tuotepaketin. Saat mujeva tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA ARTIKKELEISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään blogijuttua vaan tilaa ne sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
HALUAISITKO MUISTAA ÄITIÄSI?
Näillä opeilla onnistut!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
TÄYDELLINEN KERKKÄOPAS SAATAVILLA