Ole tarkkana, kun ostat suomalaista superfoodia!

Meille kaupattiin ruusujuurta Kiinasta. Raskasmetallipitoisuus on kuulema huomattavasti matalampi kuin monilla muilla ruusujuurta kauppaavilla yrityksillä. Haluaisitko sinä laittaa suuhusi raskasmetallia?

Suomeen tuodaan kiinalaisen ruusujuuren lisäksi mm. nokkosta Ukrainasta ja puolukkaa Puolasta. Uskallatko edes ajatella, mitä kiinalaiset, ukrainalaiset tai puolalaiset luonnontuotteet pitävät sisällään?

Missiomme on, että puhtaiden suomalaisten luonnonraaka-aineiden käyttö tuotteissa lisääntyy, ja että Suomeen ei tuotaisi sellaisia luonnon raaka-aineita, joita on mahdollista saada Suomesta. Suomalainen brändi ei tarkoita, että tuote olisi valmistettu Suomessa tai että sen raaka-aineet olisivat kotimaisia. Oletko koskaan tutkinut kotimaisena ostamasi tuotteen alkuperää?

Moni kusettaa. Keltainen lumi on rumaa, mutta joskus perusteltua.
Mekään emme ole täydellisiä. Emme haluaisi kusettaa, siksi kerromme nyt missä ja miksi kusetamme – ja missä emme.

Näissä emme halua kusettaa (klikkaa +)

Käytämme vain lappilaisia yrttejä ja kasveja

Maailman puhtain ilma ja kesän 24/7 päivänvalo tekevät Lapin kasveista poikkeuksellisen aromikkaita ja ravinteikkaitaSINNI-tuotteissa käytetyn ruusujuuren ja MAHTI-tuotteissa käytetyn väinönputken kasvatamme omalla tilallamme Narkauksessa. Ostamme niitä myös muilta lappilaisilta pienviljelijöiltä, joiden sitkeyttä ei voi kuin ihailla. Ruusujuuresta saa satoa kuuden vuoden ja väinönputkesta kolmen vuoden välein.

Nokkosenviljelijämme luomutila on Kemijoen varressa Tervolassa.

MUSTIn mustikat ja PUOLUn puolukat eivät välttämättä ole Lapista, vaan heikkoina marjavuosina kuten kesällä 2019 jouduimme hankkimaan niitä myös Kainuusta. Kotimaista ja vastuullisesti poimittua pohjoisen marjaa joka tapauksessa.

Keräämme kuusenkerkän luomusertifioiduista lappilaisista metsistä

KERKKÄ-kuusenkerkkäjauheessa käytetyt kuusenkerkät tulevat pääasiallisesti Tervolan metsistä. Kerkät kerätään ja seulotaan käsin ja pakastetaan muutaman tunnin kuluessa keräämisestä. Näin keräsimme kerkkää tuhansia kiloja kesällä 2019.

Lue lisää miksi haluamme, että kuusenkerkkä on luomua ja mitä haasteita siihen liittyy Katjan blogikirjoituksesta.

Syötkö mieluummin raskasmetalleilla höystettyä kiinalaista ruusujuurta vai keskiyön auringon aromatisoimaa ruusujuurta puhtaasta Lapista?

KERKKÄ-kuusenkerkkäjauheen kerkät kerätään Lapin luomusertifioiduista metsistä ilman hyttysmyrkkyjä.

Työllistämme paikallista työvoimaa kasvien käsittelyssä, tuotannossa ja postituksessa

Halutessamme voisimme ulkoistaa tuotannon esimerkiksi Puolaan ja postituksen Latviaan. Meille on kuitenkin alusta ollut tärkeä arvo työllistää paikallista lappilaista työvoimaa kasvien käsittelyssä, tuotannossa ja postituksessa. Näin  pidämme Lapin maaseudun ja peräkylät elävinä.

Sinä hyödyt tästä siten, että laadunvalvonta on omissa käsissämme.

Shotteja lukuunottamatta (kts. niistä lisää alempana) kaikki tuotteet pullotetaan, pussitetaan ja purkitetaan kotitilallamme Narkauksessa.

Toivottavasti sinulle on iloa myös siitä, että saat tilauksesi yhteydessä varastotyöntekijämme Sanja käsin kirjoittamat terveiset!

Kaikilla tuotteillamme on Suomalaisen Työn liiton myöntämä Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä.

Saat tilauksesi mukana Sanjan käsin kirjoittamat terveiset Narkauksesta!

Nauttimasi tuotteet ovat pullottaneet, purkittaneet ja etiketöineet paikalliset luonnontuotealan osaajat, jotka tunnemme kaikki henkilökohtaisesti.

Hyödynnämme perinnetietoa ja tutkittua tietoa

Tuotepäällikkömme Katjan suvussa perinnetieto Lapin yrteistä ja kasveista on kulkenut perimätietona sukupolvelta toiselle ja Katjakin on oppinut sen äidinmaidossa.

Perinnetiedon tukena hyödynnämme tutkittua tietoa. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden kanssa. Olemme parhaillaan mukana Arctic Fingerprint -hankkeessa, jossa tutkitaan mm. kuusenkerkän C-vitamiinipitoisuutta. Pohjoinen puhtaus -julkaisusta löydät tietoa Lapin luonnon puhtaudesta.

Käytämme paikallisia mainostoimisto- ja painatuspalveluja

Teimme muutama vuosi sitten mittavan visuaalisen ilmeen muutoksen, jonka toteutti rovaniemeläinen mainostoimisto Puisto. Puiston taitava porukka laatii edelleen pieteetillä markkinointimateriaalimme.

Puiston suunnitelema komean Yrttejä, prkl -messuseinämme ja monet muut mainosmateriaalit painaa rovaniemeläinen Painatuskeskus.

Ituhihhulit ilman hörhöilyä -podcastissamme vieraillut Marja-Leena on yrttien perinne- ja rohdoskäytön grand old lady ja tuotepäällikkömme Katjan äiti.

Messuseinämme on saanut hyvää palautetta selkeästä designista ja ytimekkäästä viestistä.

Emme ole täydellisiä. Emme haluaisi kusettaa ja siksi kerromme, miksi kusetamme.

Reilun kusetuksen nimissä on todettava, että ihan kaikkea emme saa Lapista tai edes Suomesta, vaan meillä on myös luotettavia ulkomaisia yhteistyökumppaneita. (klikkaa +)

Huippulaadukkaat purkit ja pullot tilaamme Hollannista

Yrttieliksiirimme sekä kerkkä- ja marjajauheet on pakattu markkinoiden laadukkaimpiin Mironin tummiin lasipulloihin ja purkkeihin. Emme halua pakata maailmanluokan raaka-aineita mihinkään pilipalipurkkiin, vaan sellaiseen, jossa raaka-aine säilyy laadukkaana sinulle asti. Ja ovathan ne tyylikkään näköisiä. Pullot ja purkit voi myös kierrättää lasinkeräyksessä.

(Aluksi me tolvanat pakkasimme kuusenkerkkäjauheen läpinäkyvään muovipurkkiin, jossa jauhe muuttui valon vaikutuksesta ruskeaksi ja kadotti arominsa. Kuka sellaista haluaa syödä?!)

Kasviglyseroli tulee Briteistä

Kasviglyserolimme tulee Briteistä pieneltä yksityiseltä tilalta, sillä emme ole onnistuneet löytämään kotimaista luonnollisen kasviglyserolin valmistajaa. Mikäli tiedät kotimaisen luonnollisen kasviglyserolin tuottajan, vinkkaahan meille siitä!

Käyttämämme kasviglyseroli täyttää EU:n laatustandardit (European Pharmacopoeia (EP) Specification). Kasviglyseroli on pakattu kierrätettävään materiaaliin.

Pakastekuivaus, shottien pakkaus ja etikettien painatus tehdään Virossa

Lapin metsistä keräämämme kuusenkerkät lähetetään pakastekuivattavaksi Viroon. Suomessa ei yksinkertaisesti ole saatavilla sellaista pakastekuivauskapasiteettia, jota useiden tuhansien kilojen vuotuinen kerkkämäärämme vaatii.

Myös yrttishotit pakataan Virossa lähellä Tallinnaa, jossa on lähin pakkauslaite. Yrttishotteihin käytetty yrttiuutos on valmistettu Narkauksen tilallamme lappilaisista raaka-aineista, niin kuin edellä on kuvattu.

Teetämme vuosittain tuhansittain etikettejä tuotteitamme varten. Olemme löytäneet erittäin laadukkaan ja kustannustehokkaan yhteistyökumppanin Virosta. Näin saamme pidettyä tuotteiden hinnan kohtuullisena.

SINNI ja MAHTI-eliksiirit sekä KERKKÄ– ja MUSTI– ja PUOLU-jauheet pakataan kestäviin ja kierrätettäviin Mironin lasipulloihin -ja purkkeihin, jotka ovat rollsroyce-tasoa lajissaan.

PUHTI-hunajayrttishotti on 100 % luonnollinen urheilugeeli ilman teollista töhnää. Shotit pakataan Virossa, mutta niissä käytetyt hunaja ja yrtit ovat kotimaisia.

Lue raportti!

Saat selville, mitä valmistajat jättävät yleensä kertomatta.

Vuoden innovatiivisin maaseutuyritys vuonna 2015
Avainlippu myönnetty kotimaisista raaka-aineista ja työstä
Official Finland's 100 birthday product
Virallinen Suomi100 -tuote: Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe
Scan Magazine Top Pick
Vuoden luomutuote kunniamaininta 2019
Vuoden paras tuote Ruohonjuuri

Jaa ideasi kanssamme

Ilmianna somessa suomalainen yritys, joka hyödyntää Suomen luonnon puhtaita raaka-aineita käyttämällä hashtagia #kusetammereilusti

Ituhippeilyä podcast

Näytä rakkautesi lappilaisia yrttejä kohtaan tykkäämällä meistä!

ET IKINÄ USKO
MITÄ ON LUVASSA!
Tilaa uutiskirjeemme niin pääset erittäin salaiselle tarjoussivulle, mistä voit ostaa pikkurahalla tuotteitamme testiin tai ison annoksen superkäyttäjälle.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER OUR NEWSLETTER
AND GET ACCESS
TO A SECRET DISCOUNT PAGE
We know that you like it!
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA PODCASTEISTAMME
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Ituhihihlulit ilman hörhöilyä -podcast
OSALLISTU ARVONTAAN
TILAAMALLA UUTISKIRJEEMME
Arvomme joka kuukausi uusien tilaajien kesken 74€ arvoisen tuotepaketin. Saat mujeva tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA ARTIKKELEISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään blogijuttua vaan tilaa ne sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
HALUAISITKO MUISTAA ÄITIÄSI?
Näillä opeilla onnistut!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
TÄYDELLINEN KERKKÄOPAS SAATAVILLA