Kotimaan matkailu

Kotimaan matkailu - parhaat kohteet (joista löytyy myös lappilaisia superfoodeja;)

Tänä vuonna on kaikkien aikojen kotimaan matkailukesä!

 

Kotimaan matkailu nousi viime kesänä suureen suosioon, kun vannoutuneetkin Välimeri-fanit löysivät Suomen matkakohteena. Myös tänä kesänä suosittelemme tutustumaan kauniiseen kotimaahamme ja suosimaan kotimaan matkailua.

Poimimme inspiraatioksesi pohjoisesta etelään viisi kohdetta, joissa on tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. No, sen verran on omaa poroa jänkhässä, että näistä kohteista löydät kotiinviemisiksi myös meidän tuotteitamme. Listaamme ne jokaisen kohteen lopussa.

Suomen parhaat matkakohteet - top 5

Äkäslompolo

Äkäslompolo on vilkas mutta idyllinen kylä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kyljessä. Jos etsit maailmanluokan maastopyöräily-, polkujuoksu-, patikointi- tai melontareittejä, ne kaikki löytyvät täältä kuten myös varusteita vuokraavat yritykset ja monipuoliset majoituspaikat.

Kesänkijärven päästä löydät villinä luonnossa kasvavia väinönputkia. Kylän raitilla saatat törmätä Suomen tunnetuimpaan kyläkauppias Sampo Kaulaseen.

Puhtia ja Sinniä retkillesi löydät Jounin Kaupasta, Alava Shopista ja Luontokeskus Kellokkaasta.

Väinönputki kasvaa Ylläksellä

Väinönputki Ylläksellä, Kesänkijärvi

Maastopyöräilyä Ounasvaaralla

Rovaniemen matkailu, maastopyöräily Ounasvaaralla

Rovaniemi

Kotikaupunkimme Rovaniemi tunnetaan erityisesti kansainvälisestä joulumatkailusta, mutta Lapin pääkaupunki on myös monipuolinen kesäkaupunki ja kotimaan matkailukohde.

Kaupungin kyljessä kohoaa Ounasvaara, jossa on monipuolisia ja monen tasoisia reittejä niin patikointiin kuin maastopyöräilyyn. Ounasjoen sokkeloisilla putailla on hauska meloa tai suplautailla. Pidempiä patikointireittejä kaipaavaa suuntaa Napapiirin retkeilyalueelle.

Ravintoloita on fine diningista street foodiin, paikallisista herkuista kansainvälisiin makuihin.

Kulttuurin ja opinnälkäiset suuntaavat arktista luontoa ja elämäntapaa esittelevään Arktikumiin, metsätiedekeskus Pilkkeeseen ja kulttuuritalo Korundiin.

Rovaniemellä on vaikea olla törmäämättä tuotteisiimme. Löydät niitä ainakin seuraavista paikoista: Arctic Design Shop, Arktikum Shop, Kahvi- ja teekauppa Mandragora, K-Citymarket Rovaniemi, K-Supermarketit Ounasvaara ja Rinteenkulma, Minimani ja Prisma

Koli ja Joensuu

Kotimaan matkailun yksi ikoni on kansallismaisema Ukko-Kolin huipulta. Se on jokaisen koettava itse. Innokkaimmat vaeltajat kiertävät Herajärven kierroksen ja laiskimmat chillaavat tuolihissillä rinnettä ylös. Tuotteitamme retkievääksi nappaat Sokos Hotel Kolin shopista.

Joensuun torilta löydät mutkatonta karjalaista tunnelmaa ja maailman parhaat karjalanpiirakat, joiden kanssa kannattaa suunnata piknikille Ilosaareen. Joensuussa tuotteitamme myyvät Iso-Myyn ja Prisman Ecoteekki ja K-Citymarket Pilkko.

Kansallismaisemamme Kolilta

Kolin maisema, kansallismaisemamme

Punkaharjun tiet odottavat kulkijaansa

Punkaharjun maisema

Punkaharju

Kansallismaisemien bongaaja suuntaa myös Punkaharjulle. Järvi-Suomen sydämessä mutkitteleva harju suorastaan hivelee sielua. Samalla reissulla on tarjolla niin historiaa, kulttuuria kuin luontoaktiviteetteja. Älä suotta kuitenkaan ahnehdi kaikkea, vaan malta pysähtyä ihan vain vaikka ihastelemaan auringonlaskua peilityynellä järvellä.

Suomen Metsämuseo Lustosta löydät Lapin metsien vaaleanvihreää kultaa eli kuusenkerkkäjauhetta.

Vanha Rauma

Kotimaan matkailu vaatii käynnin myös Raumalla. Vanhan Rauman mukulakaduilla kävellessä on helppo heittäytyä aikakoneen kyytiin ja viedä ajatukset menneeseen. Toinen toistaan somemmat puutalot ovat täynnä historiaa. Pitsiviikolla osa Vanhan Rauman asukkaista avaa porttinsa, jolloin pääset kurkistamaan talojen sisäpihoille ja ehkä vähän sisätiloihinkin.

Puutalokorttelit ovat täynnä ihania ravintoloita ja erikoisliikkeitä kuten Ruokapuoti Lumo, jonka huippulaadukkaassa valikoimassa meidänkin tuotteemme ovat.

Minkä kotimaan matkakohteen sinä nostaisit listalle?

[vc_facebook]
[vc_tweetmeme share_via=”arcticwarriors” share_hashtag=”arcticwarriors”]
[vc_pinterest]
Ituhippeilyä podcast

Lue raportti!

Saat selville, mitä valmistajat jättävät yleensä kertomatta.

Tutustu blogiimme

ET IKINÄ USKO
MITÄ ON LUVASSA!
Tilaa uutiskirjeemme niin pääset erittäin salaiselle tarjoussivulle, mistä voit ostaa pikkurahalla tuotteitamme testiin tai ison annoksen superkäyttäjälle.
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
10% ALENNUSKUPONKI, LUNASTA HETI
ORDER OUR NEWSLETTER
AND GET ACCESS
TO A SECRET DISCOUNT PAGE
We know that you like it!
We hate spam.
HALUATKO IDEOITA
YRITYSLAHJOISTA JA
PARHAITA TARJOUKSIA?
Tilaa yrityskirjeemme! Saat ihania vinkkejä markkinointiin ja kuumia ideoita asiakkaittesi lahjantamiseksi!
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA PODCASTEISTAMME
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään jaksoa vaan saa tietoa niistä suoraan sähköpostiisi!
Ituhihihlulit ilman hörhöilyä -podcast
OSALLISTU ARVONTAAN
TILAAMALLA UUTISKIRJEEMME
Arvomme joka kuukausi uusien tilaajien kesken 74€ arvoisen tuotepaketin. Saat mujeva tietoa, pöljiä tarjouksia ja pääset välittömästi salaiselle tarjoussivullemme.
Mekin vihaamme roskapostia.
HALUATKO TIEDON
UUSISTA ARTIKKELEISTA
SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI?
Älä missaa yhtään blogijuttua vaan tilaa ne sähköpostiisi!
Mekin vihaamme roskapostia.
Tarjous voimassa vain hetken, paina nappia pian!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
HALUAISITKO MUISTAA ÄITIÄSI?
Näillä opeilla onnistut!
ÄLÄ MENE VIELÄ!
TÄYDELLINEN KERKKÄOPAS SAATAVILLA